Senaste nytt

Tre snabba med Anna Ihrén

Vi har haft besök av författaren till succéböckerna om morden i Smögen – fantastiska Anna Ihrén och vi passade på att ställa tre snabba frågor till henne

1. Det är många som är nyfikna på din nästa bok Anna, kan du berätta lite om den?

Min nya spännande deckare heter Nattvakten och utspelar sig i Göteborgs hamnkvarter, Gamla Stan i Stockholm och längs Amsterdams kanaler. En man hittas död i en isskulptur på stadens torg och en utredning tar fart för polisen Sandra Haraldsson. Hennes chef befinner sig för närvarande i Stockholm och där försvinner plötsligt den unga tjejen Jasmin. Vad är det som egentligen händer och kan det gamla mästerverket Nattvakten av Rembrandt ha något med händelserna att göra? Spåren leder till Amsterdam och en farlig jakt efter mördaren sätter flera liv på spel.

2. Hur hittar du din inspiration till att skriva så spännande böcker?

Jag älskar spänning och den här gången lät jag mig inspireras lite grann av TV-serien Bron. Men oftast kommer inspirationen när jag pratar med människor eller besöker spännande platser. Miljön är avgörande i mina böcker likaså att skapa kopplingen bakåt i vår historia.

3. Vilken bok läser du just nu?
Jag hinner inte läsa så mycket. Men just nu läser jag Jägaren av Kamilla Oresvärd. Hon lyckas skriva väldigt spännande böcker med ett fantastiskt språk dessutom och det är jag svag för.

Öppna meny
Stäng meny