Pojken på bron

Genre: Spänning
Pocket: 
9789188681829
Antal sidor: 
392
Utgivningsdag: 
2018-06-15

 

Fristående fortsättning på succéromanen Flickan med gåvorna!

I ett land paralyserat av skräck, omgivet av en ödelagd värld, lever en extremt intelligent femtonårig pojke: Stephen Greaves. Landets invånare tror att han kan rädda dem från det som vakar utanför rikets gränser. Så de öppnar grindarna till världen, och släpper ut honom. Ut till de hungriga.

Det är nu tio år sedan smittan spred sig som en löpeld och förintade stad efter stad. I ett försök att hitta ett motgift ger sig en bepansrad grupp forskare ut på en resa. De färdas bland horder av monster vars aptit vaknar till liv så fort de känner doften av människokött. Med på resan finns Stephen, och tillsammans gör de snart en upptäckt: en grupp förvildade barn, till hälften monster, till hälften mänskliga. Kan de vara nyckeln till ett botemedel?

Pojken på bron är en fristående prequel till M.R. Careys genombrott Flickan med gåvorna (2016), som också filmatiserats med Glenn Close i en av rollerna.

”En bladvändare som griper tag och behåller greppet om läsaren till slutet. En skrämmande och tankeväckande gestaltning av var gränserna för det mänskliga går.”
Mats Rosén, BTJ

”En värdig uppföljare till en av de bästa zombieböckerna i mannaminne.” TOR.COM

”Skrämmande känsloladdad bladvändare.” KIRKUS REVIEW

”Omöjlig att lägga ifrån sig.” IRISH TIMES

”Otroligt spännande.” BINA’S BOOKS

”Gripande.” BIMS BLOGG

Fler av M. R. Carey

Öppna meny
Stäng meny