Banbrytande Badass-brudar: 52 kvinnor som förändrade världen

Genre: Barn & ungdom 9-12 år
Inbunden: 9789188681515
E-bok: 9789188681522
Antal sidor: 174
Utgivningsdag: 2018-07-30

Rikt illustrerad hyllning till förbisedda kvinnliga pionjärer – ett måste för alla som älskade Rebelltjejer!

Banbrytande Badass-Brudar är baserad på Mackenzi Lees omtalade Twitter-konto där hon presenterade 52 uppseendeväckande, bortglömda kvinnliga pionjärer från hela världen.

Det är berättelser om hjältemod, list och hjärtskärande livsöden berättelser som ger nytt liv åt en lång rad historiska, förbisedda kvinnor från 2000-talet f. Kr. till modern tid.

Lee tar läsaren från Kina och den mytomspunna kejsarinnan Xi Ling Shi, till Somalia och Drottning Arawelo, genom Kung Kristinas Sverige, vidare till andra världskriget och Noor Inayat Khan, fram till mitten av 1900-talet där Lorraine Hansberry blev den första afroamerikanska kvinnan som skrev en pjäs till Broadway.

De inspirerande texterna kompletteras av konstnären Petra Erikssons färgstarka illustrationer. En storslagen hyllning till alla badass-brudar som banat väg för oss andra!

”Kvinnoporträtten har hämtats från alla världsdelar och det är inte enbart sedesamma förebilder som dyker upp. I stället får vi möta allt från ingenjörer, sportstjärnor och serietecknare till ninjatränare, pirater och hälarmorsor. Oerhört uppfriskande och underbart vackert illustrerad av Petra Eriksson.” Helhetsbetyg: 5 av 5 BTJ

 

Fler av Mackenzi Lee & Petra Eriksson

Öppna meny
Stäng meny